Baterii auto
Sfaturi utile pentru cumpărarea unei baterii auto


O baterie auto este o componentă puțin complexă dar foarte importantă pentru automobilul dumneavoastră, ce asigură energia necesară pornirii și alimentarea tot mai numeroșilor consumatori electrici, de aceea vă propunem câteva sfaturi care să vă ajute să faceți cea mai bună alegere.

1. Acumulator auto: când îl cumpărăm

Conducătorii auto schimbă, în general, bateria abia atunci când mașina refuză să mai pornească. Este deosebit de neplăcut, mai ales ca se întâmplă, de cele mai multe ori, dimineața, când este grabă mare de a ajunge la serviciu.

Sfatul nostru este să schimbați bateria auto la un interval de 4 ani, cel mult 5, mai ales dacă se apropie sezonul rece, asta deoarece majoritatea bateriilor au durata medie de viață de 4-5 ani.

2. Acumulator auto: ce capacitate alegem

Capacitatea unui acumulator auto se masoară în Ah (amper/oră), este scris pe eticheta bateriei și indică capacitatea acesteia de stocare a curentului electric.

O baterie cu o capacitate mică va trebui schimbat mai repede, conducând la costuri suplimentare, iar o baterie cu capacitate prea mare nu poate fi încărcată de alternator, conducând la același efect de schimbare a acumulatorului auto mai rapid.

În general, producătorii de baterii auto recomandă o capacitate cu cel mult 20% - 30% mai mare decât cea specificată de producătorul automobilului.

3. Acumulator auto: curentul de pornire

Curentul de pornire este cantitatea de energie electrică necesară unui automobil pentru a porni motorul. Curentul de pornire este speficicat conform standarului EN pe eticheta bateriei, lângă capacitatea acesteia.

Dacă alegeți o baterie auto cu un curent de pornire nepotrivit mașinii dumneavoastră, aceasta nu va porni iar dumneavoastră vă veți trezi în postura de a acuza pe nedrept vânzătorul de baterii auto pentru vinderea unei baterii descărcate.

4. Acumulator auto: de unde îl cumpăr

Descurajăm cu bună știință cumpărarea bateriilor auto din hypermarket-uri, acestea fiind, de obicei, mult mai scumpe iar cele cu prețuri accesibilie no-name-uri, lucruri ce pot fi verificate cu ușurință in numai câteva minute pe internet.

Vă recomandăm să cumpărați o baterie auto de la un magazin specializat în baterii auto, care vă propun cele mai bune prețuri, ce vă oferă garanția producătorului.

5. Concluzie

Datorită multiplelor tipuri de baterii și tehnologii utilizate, nu este întotdeauna ușor să alegeți cea mai bună baterie raport calitate/preț, de aceea vă recomandăm să vorbiți cu specialiștii noștri, care vă pot ajuta în alegerea celei mai bune baterii pentru automobilul dumneavoastră, explicându-vă diferențele dintre diferitele tehnologii utilizate.