Garanție


Problemele legate de garanţie se rezolvă doar la sediile societăţii noastre.

Produsele noastre sunt garantate conform legislaţiei româneşti: legea nr. 449/2003, O.G. nr. 21/1992. Cumpărătorul are obligaţia de a se prezenta în termen de 5 zile de la data cumpărării bateriei, pentru verificarea sistemului de încărcare al autovehiculului.

Garanţia bateriilor VARTA cumpărate din magazinul nostru se acordă diferențiat, între 6 luni și 24 luni.În situaţia utilizării bateriilor pe autovehicule în regimurile:
TAXI, ŞCOALĂ DE ŞOFERI, DISTRIBUŢIE, garanţia este de 6 luni, indiferent de capacitatea bateriei.
Perioada de garanţie se calculează de la data cumpărării, cu condiţia respectării instrucţiunilor de montare, întreţinere, exploatare, depozitare şi conservare precizate mai sus.
În cadrul termenului de garanţie, dacă bateriile prezintă defecte de fabricaţie, se înlocuiesc cu baterii noi care beneficiază în continuare de garanţie.
Pentru verificarea instalaţiei de încărcare a autovehiculului vă puteţi adresa la orice reprezenţă a mărcii autoturismului dumneavoastră, contra cost sau gratuit la sediile noastre de luni până vineri 09:00-18:00 şi sâmbătă 09:00-16:00.
Verificarea încadrării reclamaţiei în termenul de garanţie se face atât prin documente (certificat de garanţie şi factură), cât şi cu autovehiculul menţionat în certificatul de garanţie.
În cazul schimbării autovehiculului pe care este exploatată bateria pe parcursul garanţiei, cumpărătorul se obligă să verifice, contra cost, noul autovehicul la firma noastră, care va menţiona în prezentul certificat marca şi numărul de înmatriculare al acestuia, precum şi concluzia verificării. Nerespectarea acestei condiţii duce la pierderea garanţiei.
Bateriile nu se schimbă în termenul de garanţie în următoarele situaţii (fiind considerate vicii de exploatare):
- bateriile cu bac sau capac spart şi/sau borne deteriorate
- baterie descărcată sau îngheţată
- baterie supraîncărcată (dopuri cu depuneri de masă active, densităţi variate de la un element la altul, electrolit colorat, nivel al electrolitului sub limita minimă admisă)
- baterie utilizată necorespunzător, printr-o alegere diferită de specificaţia tehnică a autovehiculului sau a CATALOGULUI şi VARTA
- baterie explodată
- baterie cu electrolit impurificat cu substanţe străine
- autovehiculele care funcţionează cu câte 2 baterii vor primi garanţie numai în cazul în care ambele vor fi de acelaşi tip, marcă şi dată de cumpărare.

Preţurile conțin TVA și sunt valabile în condiţiile în care se predă bateria uzată la schimb, conform H.G. nr. 1132/2008, în caz contrar clientul trebuind
să achite suplimentar 10% din preţul de vânzare al bateriei, sumă care se va returna dacă în termen de 30 de zile predă bateria uzată (H.G. nr. 1132/2008).